Аналітики назвали причини зростання цін на брухт у вересні

06.09.2021

Минулого тижня (27 серпня – 3 вересня) ціни на металобрухт залишилися незмінними на рівні $440-450/т CIF. Цінове протистояння набирає обертів на тлі слабкого попиту на сировину з одного боку і обмеженою пропозицією сировини з іншого. Крім того, спроби трейдерів знизити ціни не зазнали успіху через високу вартість брухту на внутрішніх ринках країн ЄС і США. Як наслідок, робочий діапазон цін на брухт марки HMS 1&2 (80:20) становив $440-450/т CIF західні порти Туреччини, тоді як в Азії угоди укладалися в діапазоні $430-440/т CIF порти Південної Кореї.

У першій половині вересня експортні котирування металобрухту будуть коливатися в широкому ціновому діапазоні. Трейдери намагатимуться тиснути на постачальників, однак останні навряд чи підуть на значне зниження цін через низьку продуктивність брухтозаготівельних галузей в США і ЄС. Однак до кінця місяця вартість металобрухту піде вгору на тлі необхідності поповнення запасів найбільшими імпортерами.

Також зниження котирувань в липні-серпні зумовить збільшення дефіциту сировини. Як наслідок, ринок буде розбалансований, і нестача пропозиції підштовхне експортерів почати активно підвищувати ціни.

Зростанню котирувань брухту сприятиме і пожвавлення попиту на довгий прокат в Туреччині і на Близькому Сході. Серед факторів, що обмежують зростання цін, можна відзначити очікуване зниження вартості залізорудної сировини. Прогнозний діапазон цін на брухт у вересні – $440-460/т CIF.

 

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти