Аналітики відзначають перегрів світового ринку металобрухту

31.05.2021

Минулого тижня (21 – 28 травня) котирування металобрухту зросли на всіх регіональних ринках. На турецькому ринку вони були в діапазоні $510-520/т за брухт HMS 1&2 (80:20). Попереднього тижня (14 – 21 травня) діапазон котирувань був на рівні $505-510/т. Імпортери продовжували активну контрактування сировини на тлі обмеженої пропозиції і, як наслідок, побоювань щодо продовження подорожчання брухту.

На ринку Туреччини кількість угод залишилося на колишньому рівні. Однак імпортери вже більш стримано підходили до укладання угод, оскільки на внутрішньому ринку ціни на брухт почали знижуватися. Це давало покупцям надію щодо можливого розвороту і імпортних цін в найближчі тижні. Незважаючи на ознаки погіршення кон'юнктури, американські постачальники підвищили ціни до $530/т за лом HMS 1&2 (80:20). Але такі рівні котирувань не приймаються імпортерами.

На ринку Азії вартість брухту базового виду HMS1 зросла до $500/т CIF, що є максимальним значенням за попередні кілька років. Південнокорейські імпортери охоче погоджувалися на угоди по завищеним цінам, оскільки попит на прокат місцевого виробництва як і раніше дуже високий.

На поточному тижні котирування металобрухту підуть вниз у зв'язку з поповненням імпортерами залишків до нормативного рівня і перегрітістю ринку. Також тиснути на ціни буде і збільшення пропозиції з боку експортерів США і ЄС. Однак навряд чи зниження цін буде істотним – низькі показники брухтозаготівлі в США і високі ціни на внутрішніх ринках найбільших експортують країн обмежать масштаб падіння. Прогнозний діапазон цін на поточному тижні – $500-510/т CIF.

 

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти