Аналітики очікують незначного зниження цін на брухт в червні

08.06.2021

Минулого тижня (28 травня - 4 червня) ціни на металобрухт знизилися на всіх ключових ринках у зв'язку з ослабленням попиту на довгий прокат та збереженням високого пропозиції з боку американських і європейських постачальників.

Покупці в Туреччині скоротили ділову активність по максимуму, розраховуючи перейти до закупівель пізніше при більш низьких цінах. Як наслідок, котирування матеріалу HMS 1&2 (80:20) впали до $500-510/т CIF західні порти Туреччини. Попереднього тижня (21 – 28 травня) діапазон котирувань був на рівні $510-520/т.

У червні котирування брухту будуть знижуватися в зв'язку з доведенням імпортерами запасів до нормативного рівня і зупинкою росту цін на довгий прокат. Також тиснути на вартість металобрухту буде скорочення маржинальності торгівлі турецькою арматурою і катанкою. Однак навряд чи падіння цін буде значним в зв'язку із очікуваним збереженням високої спотової ціни на руду і відсутністю глибокого зниження цін на довгий прокат. Прогнозний діапазон цін на брухт в червні – $470-510/т CIF.

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти