Аналітики очікують зростання ціни брухту на турецькому ринку

16.01.2023

Минулого тижня ціни на металобрухт продовжили зростати, хоча темпи зростання суттєво сповільнилися на тлі ситуативного збільшення пропозиції сировини. На турецькому ринку брухт HMS 1&2 (80:20) подорожчав до $505/т CIF, що на $5/т більше, ніж тижнем раніше.

Заводи активно контрактували великі партії сировини, побоюючись подальшого зростання цін, а також маючи значну потребу в металобрухті на найближчий місяць. Постачальники поспішили підняти котирування до $515/т CIF, але такі ціни виявились неприйнятними для більшості покупців, які хочуть дочекатися прояснення подальшого розвитку кон'юнктури у сегменті готового прокату.

На ринку Азії спостерігається подорожчання брухту всіх марок. Найактивніші – імпортери з Південної Кореї, які ще не довели запаси до нормативного рівня. Крім того, покупці почали формувати запаси на зимовий період, що сприятиме зростанню попиту у жовтні-листопаді. Як наслідок, вартість матеріалу HMS1 збільшилася до $490-500/т CIF порти Південної Кореї.

Найближчим часом експортні ціни на металобрухт зростатимуть у зв'язку з поповненням запасів найбільшими покупцями та створенням резервів на зимовий період. Також підтримає котирування і скорочення пропозиція сировини з боку американських і європейських постачальників, які відчувають дефіцит брухту на внутрішніх ринках своїх країн. Прогнозний діапазон цін на брухт цього тижня – $500-510/т CIF.

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти