Аналітики прогнозують в березні зростання ціни на металобрухт на світовому ринку

09.03.2021
Минулого тижня (26 лютого – 5 березня) ціни на металобрухт зросли на всіх ринках, внаслідок активного поповнення запасів металургами в Туреччині і Азії. Діапазон котирувань брухту HMS 1&2 (80:20) склав $450-460/т CIF, тоді як подрібнена сировина торгувалася на $10 дорожче. Попереднього тижня (19 – 26 лютого) діапазон котирувань був на рівні $440-450/т.
Крім того, погіршення погодних умов в США привело до скорочення пропозиції сировини, внаслідок чого всі експортери синхронно підвищили ціни. Також підтримку вартості металобрухту надавало і повсюдне подорожчання арматури і катанки.
У березні експортні котирування металобрухту будуть рости через поповнення запасів основними покупцями в Туреччині і азіатському регіоні. Крім того, тривале падіння ціни призведе до поступового скорочення показників брухтозаготівлі в США і ЄС, які є основними постачальниками на всіх світових ринках. Однак зростання цін все-таки не буде значним через слабкий попит на готовий прокат і очікуване падіння вартості залізорудної сировини на спотовому ринку. Також помітний тиснути на ціни в кінці місяця буде сезонне поліпшення умов брухтозаготівлі в північній півкулі, зокрема в США. Прогнозний діапазон цін на брухт в березні  – $450-470/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти