ArcelorMittal купує четвертого за величиною гравця на індійському ринку

12.11.2018
Найбільший в світі гірничо-металургійний концерн ArcelorMittal став головним претендентом на покупку збанкрутілої компанії Essar Steel, четвертого за величиною гравця на індійському ринку, що володіє потужностями з виплавки 10 млн тон сталі на рік.

Комітет кредиторів Essar Steel 21 жовтня віддав перевагу групі британського мільярдера Лакшмі Міттала після того, як вона погодилася виплатити 1,01 млрд дол. Заборгованості в пов'язаних компаніях Uttam Galva Steels і KSS Petron - на додаток до 5,8 млрд дол. безпосередньо за активи Essar .

Головний конкурент, консорціум Numetal, що включає російський держбанк ВТБ і індійську корпорацію JSW Steel, був готовий заплатити 5,1 млрд дол. Трохи менше запропонувала індійська група Vedanta, яка до теперішнього часу представлена ​​в кольоровій металургії і залізорудної промисловості - 4,7 млрд дол.

Зараз сторони фіналізують деталі угоди в ході переговорів, в разі їх успіху партнером ArcelorMittal з управління активами Essar стане найбільший сталевий виробник Японії Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp. Її віце-президент Кацухиро Міямото ще в серпні заявляв, що NSSMC розглядає Індію як найбільш перспективний ринок і хоче розширити там свою присутність.

Більш детально Ви можете ознайомитись з матеріалом на сайті інформаційного агентства МІНПРОМ за посиланням >>

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти