Іран збільшує експорт сталі

19.09.2018
За даними іранського державного гірничо-металургійного холдингу IMIDRO, за перші п'ять місяців поточного року за місцевим календарем (21 березня - 22 серпня 2018 г.) провідні національні металургійні компанії експортували 3,107 млн ​​т сталевої продукції і напівфабрикатів, що на 5% перевищує показник аналогічного періоду річної давності.

Обсяг зовнішніх поставок в п'ятому місяці за іранським календарем (23 липня - 22 серпня) склав при цьому 483,5 тис. Т, що на 24% більше, ніж в той же місяць минулого року.

У той же час компанія Khouzestan Steel Company (KSC), найбільший експортер сталі в країні, за п'ять місяців поставила за кордон 1,11 млн тонн продукції, відставши на 5% від торішнього графіка. KSC продає іноземним клієнтам виключно напівфабрикати.

Перегляд поточного місяця повинен показати, наскільки серйозний вплив на іранську металургійну галузь надають американські санкції, які вступили в силу з 5 серпня. США хочуть заборонити іншим країнам торгувати з Іраном, і деякі споживачі іранських напівфабрикатів вже заявляли про намір шукати інших постачальників. Проте іранські металурги продовжують пропонувати свою продукцію закордонним клієнтам, використовуючи обхідні схеми і платежі в євро або національних валютах.
Матеріал підготовлений за даними minprom.ua (https://www.minprom.ua/news/247400.html)

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти