Котирування металобрухту у першій декаді грудня знизилися

29.03.2023

Минулого тижня котирування металобрухту просіли на всіх регіональних напрямках, що обумовлено слабким попитом на готовий прокат та низькою маржинальністю торгівлі прокатом. Середня вартість металобрухту HMS 1&2 (80:20) складала $475-485/т CIF.

У Туреччині кількість угод була мінімальною. В умовах негативної кон'юнктури ринку готового прокату і заготівлі імпортери сировини не поспішали купувати великі партії навіть незважаючи на запаси, що знижуються, і обмежену пропозицію. Більшість заводів вичікують розвитку ситуації в сегменті готової продукції і надають перевагу закупівлі брухту на внутрішньому ринку. Крім того, сталеливарники впевнені у збереженні низхідного тренду найближчими тижнями, що позбавляє сенсу здійснення масштабних закупівель зараз.

В Азії вартість всіх марок брухту також знижувалася. Південнокорейські металурги знизили закупівельну активність, зконцентрувавшись на продажах арматури та катанки. Ціна на брухт HMS1 становила $465-475/т CIF.

Найближчим часом ціни на металобрухт трохи просядуть через слабкий попит на арматуру та катанку. З січня очікується відновлення цінового зростання у зв'язку з поповненням запасів найбільшими покупцями та формуванням резервів на зимовий період. Також підтримає котирування і низька пропозиція сировини з боку американських та європейських постачальників. Прогнозний діапазон цін на брухт цього тижня – $470-480/т CIF.

 

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти