Котирування на світовому ринку брухту трохи знизилися через Рамадан

19.04.2021

Минулого тижня (9 – 16 квітня) котирування металобрухту знизилися на більшості регіональних ринках у зв'язку з ослабленням попиту на готову продукцію і настанням в мусульманських країнах місяця Рамадан. Внаслідок падіння попиту, котирування брухту HMS 1&2 (80:20) на турецькому ринку знизилися на $5 до рівня $425-435/т CIF. Попереднього тижня (2 – 9 квітня) діапазон котирувань був на рівні $430-440/т CIF.

У Туреччині кількість угод скоротилася, оскільки більшість імпортерів мають значні складські запаси і не хочуть збільшувати активність в Рамадан. Окремі заводи продовжують закуповувати невеликі партії сировини для поточних потреб. Найбільшим попитом користувався лом з ЄС з можливістю оперативних поставок.

В Азії ціни на сталеву сировину залишалися незмінними. Вплив Рамадану в азіатських країнах не настільки значний, як в Туреччині, тому окремі імпортери продовжували купувати сировину. Однак зростання пропозиції з боку США, які зазнають труднощів з продажами брухту в Туреччині, не дозволяє трейдерам продовжити гру на підвищення. Вартість брухту HMS1 була на рівні $430/т CIF.

Найближчого місяця експортні котирування металобрухту будуть поступово знижуватися на тлі ослаблення попиту на довгий прокат, зниження вартості залізорудної сировини і збільшення пропозиції з боку постачальників з США та ЄС. Також негативно вплинуть на ціни і великі запаси сировини у найбільших імпортерів. Прогнозний діапазон цін на брухт поточного тижня – $425-435/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти