Котирування на світовому ринку брухту стабілізувалися

25.06.2021

Минулого тижня (18 – 25 червня) ціни на металобрухт на світовому ринку не змінилися. Трейдери робили спроби підвищити ціни, проте в умовах слабкого попиту на плоский прокат така тактика приносила незначні результати. На ключовому для України турецькому ринку робочий діапазон цін зберігся на минулому рівні – $495-505/т CIF.

На ринку Туреччини найбільш активно купували сировину з Румунії і Болгарії, при цьому матеріал з США практично не користувався попитом через його високу вартість. Незважаючи на низький інтерес турецьких заводів до американського брухту, постачальники не готові надавати дисконт на тлі низької маржинальності торгівлі і збереження високих закупівельних цін на внутрішньому ринку США.

В Азії ситуація розвивалася таким же чином. Великі заводи не поспішають переходити до активних закупівель брухту, спостерігаючи за розвитком ситуації в сегменті плоского прокату. Південнокорейські заводи вважали за краще купувати японський брухт марки HMS2, який поставляється оперативно і в невеликих обсягах. Індикативна вартість матеріалу HMS1 становила $485/т CIF.

Найближчим часом котирування металобрухту будуть рухатися вниз у зв'язку із поповненням імпортерами залишків до нормативного рівня і перегрітістю ринку. Також тиснути на ціни буде і збільшення пропозиції з боку експортерів США і ЄС. Однак зниження цін не буде істотним – низькі показники брухтозаготівлі в США і високі ціни на внутрішніх ринках найбільших країн-експорерів обмежать масштаб падіння. Прогнозний діапазон цін на брухт наступного тижня – $490-500/т CIF.

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти