Світові котирування брухту знизилися на $5 – до $ 425/т

26.04.2021

Минулого тижня (16-23 квітня) котирування брухту знизилися на всіх регіональних ринках у зв'язку з ослабленням попиту на довгий прокат та початком Рамадану в мусульманських країнах. На ключовому для України ринку Туреччини вартість марки HMS 1&2 (80:20) знизилася до $425/т CIF. Попереднього тижня (9 -16 квітня) діапазон котирувань був на рівні $425-435/т CIF.
Турецькі металурги знизили закупівлі сировини до мінімуму в зв'язку зі слабкою діловою активністю в сегменті довгого прокату на релігійних святах. Угоди здійснювалися лише окремими покупцями, які потребували оперативної доставки сировини. Решта гравців використовують раніше накопичену сировину, залишки якої на складах досить високі і дозволяють уникати великих закупівель в найближчі тижні.
На ринку Азії вартість металобрухту також пішла вниз. Південнокорейські заводи сформували великі запаси сировини. До того ж у деяких з них є в наявності значні обсяги імпортної заготовки для перекату. З огляду на зростання пропозиції з боку американських трейдерів, тренд на зниження виглядає цілком закономірним. Вартість брухту HMS1 становила $420-430/т CIF.
Найближчого місяця експортні котирування металобрухту будуть поступово знижуватися на тлі ослаблення попиту на довгий прокат, зниження вартості залізорудної сировини і збільшення пропозиції з боку постачальників з США та ЄС. Також негативно вплинуть на ціни високі запаси сировини у найбільших імпортерів. Прогнозний діапазон цін на брухт поточного тижня – $ 415-425/т CIF.

Джерело: ДП «Укрпромзовнішекспертиза»




МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти