Світові ціни на брухт опустилися нижче $400 за тонну

08.02.2021

Минулого тижня (29 січня – 5 лютого) ціни на металобрухт продовжували знижуватися – діапазон цін становив $390-410/т CIF Туреччина. Попередньо тижня котирування були на рівні $400-410/т. За весь січень вартість металобрухту впала на $50-60/т.

Експортери сировини не можуть вутримати котирування на тлі практично повної відсутності попиту з боку імпортерів Туреччини і Південної Кореї. До того ж, ті мають достатні складські запаси. У свою чергу металурги поки не можуть зупинити падіння цін на арматуру і катанку, що змушує їх скорочувати закупівлі брухту.

У лютому ціни на металобрухт продовжать плавно знижуватися через великі запасів сировини на складах у споживачів, а також відсутність зростання вартості довгого прокату в близькосхідному регіоні і Туреччини. Незважаючи на зимовий період, швидке зростання цін на металобрухт в минулі місяці дозволить брухтозаготівельним компаніям утримувати високу продуктивність. Як наслідок, очікується збереження підвищеної пропозиції, яке сприятиме зниженню цін на металобрухт на ключових ринках збуту. Прогнозний діапазон цін на лом в лютому – $370-390/т CIF.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти