Світові ціни на лом підбираються до $400 за тонну

14.12.2020
Минулого тижня (4 – 11 грудня) котирування металобрухту зросли на всіх регіональних ринках через подорожчання готового прокату та активне поповнення запасів турецькими заводами. Середня вартість брухту марки HMS 1&2 (80:20) на турецькому ринку склала  $380-390/т CIF. При цьому багато експортерів вже виставляють ціни пропозиції на рівні $400/т CIF.
На ринку Туреччини ціни на металобрухт всіх марок збільшилися на $25, що поки є неприйнятним для більшості імпортерів навіть незважаючи на активне зростання цін в сегменті довгого прокату. В таких умовах імпортери намагаються максимально закупитися до чергового зростання цін, що підштовхує їх вгору. Крім ринкових факторів, підтримку вартості брухту надає і ускладнення умов доставки сировини з річкових портів Росії.
На ринку брухту Азії ціни також зросли на всіх імпортерів ринках. Так, південнокорейські імпортери згодні купували брухт марки HMS1 за $380-390/т CIF. Однак все менше експортерів готові відвантажувати брухт по такій ціні, оскільки всі гравці ринку очікують подорожчання сировини до $400-410/т в найближчі тижні. На ринку брухту Тайваню ціни  марки HMS 1&2 (80:20) зросли до $370/ т CIF.
У решти грудня котирування металобрухту на зовнішніх ринках продовжать зростати на тлі зростаючого сезонного дефіциту і зростання попиту з боку покупців Туреччини і Південної Кореї. Збільшення потреб у сировині буде обумовлено зростанням завантаження сталеливарних потужностей в США і Туреччині, а також обмежену пропозицію сировини з боку європейських і американських постачальників. Поряд з цим, очікується зростання цін на квадратну заготовку і арматуру, а також ускладнення умов доставки металобрухту, що дозволить постачальникам диктувати умови співпраці. Прогнозний діапазон цін на брухт в грудні – $380-400/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти