Світові ціни на брухт зросли до $415 за тонну

23.02.2021

Минулого тижня (12 – 19 лютого) котирування металобрухту зросли на всіх регіональних ринках. Трейдери скористалися активним поповненням запасів компаніями з Туреччини і Південної Кореї, збільшивши вартість брухту на $15/ т на всі марки сировини – до $415/т (верхня межа цінового діапазону).

На турецькому напрямку відзначається зростання закупівель, оскільки споживачі довго не поповнювали запаси, що призвело до їх падіння нижче допустимого рівня. Також турецькі комбінати успішно реалізували великі партії арматури в Африку, що дозволило їм піти на поступки постачальникам сировини і укласти кілька великих угод з експортерами з США, в яких брухт марки HMS 1&2 (80:20) був реалізований за $415/т CIF. Поряд з цим, подорожчання заготовки з Китаю не дозволяє імпортерам переключитися на закупівлі напівфабрикатів. Як наслідок, ініціатива при ціноутворенні тимчасово перейшла до споживачів.

На азіатському ринку вартість брухту HMS1 залишилася незмінною – $400/т CIF. У той же час японський брухт марки HMS2 подорожчав на $10 – до $370/т FOB. Південнокорейські покупці також потребують поповнення запасів, які істотно виснажилися за період низької ділової активності в попередні тижні.

У найближчі тижні ціни на металобрухт зростуть на всіх ринках зважаючи на активне поповнення запасів великими імпортерами і зростання попиту на арматуру на Близькому Сході і в Північній Африці. Також підтримку котируванням надаватиме й скорочення пропозиції брухту з боку експортерів з США. Прогнозний діапазон цін на поточному тижні – $405-415/т CIF.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти