Світові ціни на лом продовжують знижуватися

12.10.2020

На минулому тижні (1 – 8 жовтня) котирування металобрухту на світовому ринку продовжили зниження — до $ 285–295/т CIF Туреччина для НMS 1&2 (80:20). Метпідприємства мають великі складські запаси, тому скоротили свої закупівлі. Також на вартість сировини тисне слабкий попит на турецький прокат.

На ринку Туреччини кількість угод суттєво скоротилася. Покупці намагаються диверсифікувати джерела сировини. При цьому зупинка зростання цін на металобрухт на внутрішньому ринку США також відіграє їм на користь. Однак, незважаючи на переважно негативну ринкову кон'юнктуру, трейдери не поспішають йти на цінові поступки через слабкі показники брухтозаготівлі на внутрішніх ринках своїх країн.

В Азії котирування залишилися незмінними. Південнокорейські споживачі наполягають на зниженні вартості, однак американські постачальники аргументують свою позицію обмеженими обсягами сировини.

У найближчі тижні експортні ціни на металобрухт продовжать знижуватися через доведення запасів до нормативного рівня і ослаблення попиту на прокат. Цільовий рівень на кінець місяця — $275/т CIF Туреччина. Однак в листопаді ціновий тренд знову піде вгору через поліпшення попиту на металопродукцію і зниження складських запасів.

Прогнозний діапазон цін на металобрухт на поточному тижні — $ 280–290/т CIF Туреччина.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти