Світові ціни на брухт продовжили знижуватися

29.03.2021
Миинулого тижня (19 – 26 березня) котирування металобрухту на всіх регіональних ринках знизилися на тлі високої пропозиції і складнощів металургів з реалізацією готового прокату. Як наслідок, на турецькому ринку ціна брухту HMS 1&2 (80:20) знизилася до $405-415/т CIF. Попереднього тижня (12 – 19 березня) діапазон котирувань був на рівні $420-430/т CIF.
Зокрема, на ринку Туреччини кількість угод скоротилася. Наближення Рамадана і домінуючі тенденції на зниження цін стимулюють металургів здійснювати мінімальні закупівлі в очікуванні ще більшого їх зниження. Крім цього, зараз турецькі металурги ледь  знаходять покупців на арматуру у зв'язку із уповільненням розвитку будівельного сегмента напередодні Рамадана. З іншого боку, американські експортери мають великі обсяги брухту, що також тисне на вартість сировини.
На ринку Азії ціни на металобрухт також знизилися. Південнокорейські імпортери мають великі запаси брухту. До того ж японські постачальники пропонують значні обсяги цієї сировини за зниженими цінами. В результаті котирування сировини марки HMS1 впали до $405/т CIF, тоді як японська сировина торгуваласяь по $380/т FOB.
У найближчий місяць котирування металобрухту будуть поступово знижуватися на тлі ослаблення попиту на довгий прокат, зниження вартості залізорудної сировини і збільшення пропозиції з боку постачальників з США та ЄС. Також негативно вплинуть на ціни високі запаси сировини у найбільших імпортерів. Прогнозний діапазон цін на лом на поточному тижні – $400-410/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти