Світові ціни на лом стабілізувалися на рівні $505-510/т

24.05.2021

Минулого тижня (14 –21 травня) котирування металобрухту стабілізувалися на рівні $505-510/т CIF за HMS 1&2 (80:20). Імпортери намагалися диверсифікувати джерела надходження сировини для стримування зростання цін. Крім того, багато покупців скоротили закупівлі в зв'язку зі збільшеннямскладських запасів.

На ринку Туреччини найбільшим попитом користувалася сировина з Росії і Румунії. Експортери з даних країн можуть поставити дрібні партії в короткі терміни, що затребуване зараз турецькими сталевиробниками. У той же час попит на американський брухт дещо знизився через високі ціни пропозиції – комерсанти з США озвучили нові ціни на рівні $515/т CIF за HMS 1&2 (80:20). Однак така ціна поки що не здатна зацікавити більшість покупців, які очікують подальшого розвитку тренда в сегменті довгого прокату.

На ринку Азії ціни на металобрухт також залишилися на колишніх рівнях. Південнокорейські заводи не поспішають переходити до чергового етапу закупівель, спостерігаючи за динамікою цін на квадратну заготовку. Крім того, складські залишки у багатьох комбінатів помітно зросли, що дозволяє їм вибірково підходити до закупівель. Поточна вартість брухту HMS1 коливалася в діапазоні $485-495/т CIF.

На поточному тижні котирування металобрухту ще підростуть, проте в подальшому ціни знизяться в зв'язку із поповненням запасів до нормативного рівня і перегрівом ринку. Також тискути на ціни буде і збільшення пропозиції з боку експортерів США і ЄС. Прогнозний діапазон цін на поточному тижні – $510-520/т CIF.

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти