Світові ціни на металобрухт йдуть до рівня $450 за тонну

21.12.2020
Минулого тижня (11 – 18 грудня) котирування металобрухту знову істотно зросли на тлі активного укладення контрактів на поставки великими імпортерами. Крім того, пропозиція сировини була обмеженою, що штовхало ціни вгору. В таких умовах багато імпортерів намагаються придбати сировину до ще більшого подорожчання металобрухту напередодні Нового року. На турецькому ринку діапазон цін на брухт  HMS 1&2 (80:20) становив $430-440/т CIF.
На ринку Туреччини кількість угод збільшилася в порівнянні з попереднім тижнем. Багатьом покупцям як і раніше необхідно поповнювати складські запаси на тлі слабкої пропозиції з США та ЄС. Американські та європейські постачальники, зважаючи на високий попит, на поспішають розвантажувати склади, розраховуючи на реалізацію брухту в наступні тижні за ще вищими цінами.
В Азії ціни зросли на всі марки сировини. Південнокорейські постачальники здійснювали великі закупівлі, уникаючи придбання брухту за ще вищими цінами. Також досить високий попит і в Тайвані, де попит на заготовку і довгий прокат збільшується щодня. Базовий вид HMS 1&2 (80:20) продавався по $420/т CIF.
У найближчі тижні котирування металобрухту будуть збільшуватися через обмежену пропозицію на внутрішньому ринку США і ЄС, а також очікуване зростання попиту на довгий прокат. Додатковим фактором зростання цін стане формування зимових складських запасів споживачами в Туреччині та Південній Кореї. Прогнозний діапазон цін на лом на поточному тижні – $435-450/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти