Світові ціни на металобрухт почали знижуватися

05.10.2020
На минулому тижні (24 вересня - 1 жовтня) ціни на металобрухт на міжнародних ринках знизилися. Імпортери зазнають труднощів з реалзацією готового прокату (арматури). До того ж більшість металургів мають достатні складські запаси, що дозволяє їм тимчасово припинити закупівлі. Як наслідок, котирування брухту HMS 1&2 (80:20) знизилися до $290-300/т CIF Туреччина.
У першій половині вересня на регіональних ринках домінував висхідний тренд. Експортери користувалися сформованим дефіцитом металобрухту на внутрішніх і зовнішніх ринках, планомірно підвищуючи котирування сировини. У той же час зростання завантаження металургійних потужностей в Туреччині і США виступало додатковим фактором зростання цін. Проте в другій половині місяця, довівши запаси до нормативного рівня, імпортери перестали проводити закупівлі сировини. Вони віддавали перевагу використанню складських запасів і придбанню брухту на внутрішніх ринках. В результаті котирування знаходилися в широкому ціновому діапазоні.
У жовтні на всіх міжнародних ринках буде домінувати тренд на зниження. Металурги будуть намагатися купувати сировину лише за крайньої необхідності через погіршення попиту на арматуру і катанку, наявність складських запасів, а також бажання максимально знизити ціни перед поповненням запасів на зимовий період. Крім того, спотові ціни на руду і котирування коксівного вугілля, що знижуються, дозволять металургам заміщати лом дешевим чавуном, що також сприяє низхідному ціновому тренду. Прогнозний діапазон цін на металобрухт в жовтні - $270-300/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти