Світові ціни на металобрухт зупинилися на рівні $295-305 за тонну

28.09.2020
На минулому тижні (17-24 вересня) ціни на металобрухт на світовому ринку перебували в широкому ціновому діапазоні - $295-305 / т CIF за HMS 1&2 (80:20). Це відповідає рівню попереднього тижня.
Американські трейдери намагалися підвищити вартість сировини на тлі зростання попиту і цін на внутрішньому ринку, однак цьому перешкоджав слабкий попит на ключових ринках збуту. Незважаючи на слабкий інтерес, постачальники металобрухту з США і Європи не поспішають йти на цінові поступки, користуючись зростанням попиту на сировину на внутрішніх ринках своїх країн.
У Туреччині ціни на металобрухт перебували на рівні $300 / т CIF за HMS 1&2 (80:20). Створені раніше значні запаси сировини на складах дозволяють металургійним підприємствам не здійснювати масштабні закупівлі. Покупці очікують надання істотних знижок.
На азіатському ринку ціни на металобрухт також залишилися незмінними. У імпортерів на складах знаходяться великі обсяги непроданого прокату. Як наслідок, більшість з них не готові закуповувати брухт за високими цінами без розуміння подальшої цінової ситуації на ринку готової металопродукції.
У найближчі тижні ціни на металобрухт на світовому ринку можуть незначно зрости на тлі обмеженої пропозиції і зростання цін всередині США. Однак у першій половині жовтня котирування почнуть йти вниз через зростання запасів і ослаблення попиту на готовий прокат. Прогнозний діапазон цін на брухт на поточному тижні - $295-305 / т CIF.
Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»
МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти