На світовому ринку металобрухту продовжилося зростання цін

01.03.2021

Минулого тижня (19 – 26 лютого) котирування металобрухту зросли на всіх ключових ринках. Імпортери активно поповнювали складські запаси, які істотно скоротилися в період низької ділової активності в другій половині січня – першій половині грудня. Котирування брухту марки HMS 1&2 (80:20) на турецькому ринку досягли $440-450/т CIF.

На ринку Туреччини попит збільшився на всі види брухту. Металурги відчували потребу у терміновій доставці сировини, оскільки їх складські запаси знизилися до критично низького рівня. Також зростанню попиту на імпортний брухт сприяє і швидке подорожчання металобрухту на внутрішньому ринку. Тимчасово, не маючи альтернативи у вигляді імпорту дешевої китайської заготовки, турецькі заводи змушені йти на поступки експортерам з США і ЄС.

На азіатському ринку вартість металобрухту також зросла. Покупці сировини намагалися диверсифікувати джерела сировини, проте швидке зростання цін в Туреччині і обмежена пропозиція з боку американських постачальників не дозволили їм стримати чергове зростання вартості. Минулого тижня діапазон цін на брухт HMS1 становив $425-435/т CIF.

У найближчі тижні експортні ціни на металобрухт зростуть на всіх ринках зважаючи на активне поповнення запасів великими імпортерами і зростання попиту на арматуру на Близькому Сході і в Північній Африці. Також підтримку котируванням надаватиме й скорочення пропозицію брухту з боку експортерів з США. Прогнозний діапазон цін на поточному тижні – $445-455/т CIF.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти