Минулого тижня брухт в Туреччині торгувався по $495-505/т

14.06.2021

Минулого тижня (4 – 11 червня) котирування металобрухту рухалися нерівномірно – зниження цін на початку змінилося зростанням в кінці тижня. В цілому на ринку посилюється протистояння між імпортерами та трейдерами, бачення рівня цін яких істотно відрізняється. Діапазон котирувань на турецькому ринку становив $495-505/т CIF. Попереднього тижня (28 травня – 4 червня) він був на рівні $ 500-510 / т CIF.

У Туреччині кількість угод було значно менше. Більшість покупців намагається почекати із закупівлями, оцінюючи перспективи розвитку ринку арматури і катанки. У свою чергу експортери також не поспішають відвантажувати сировину, оскільки на внутрішньому ринку Туреччини намітилося зростання цін на арматуру, що дає надію постачальникам щодо можливого збільшення цін на даному ринку в найближчому майбутньому.

В Азії вартість матеріалу також залишалася стабільною. Наміри трейдерів підняти котирування наштовхувалися на слабкий попит на арматуру місцевого виробництва. В результаті заводи вважали за краще працювати на складські запаси, рівень яких перевищує нормативний. Ціна на брухт HMS1 була на рівні $490/т CIF.

Найближчим часом котирування металобрухту розгорнуться вниз у зв'язку із поповненням імпортерами залишків до нормативного рівня і перегрів ринку. Також тиснути на ціни буде і збільшення пропозиції з боку експортерів США і ЄС. Однак навряд чи зниження цін буде істотним – низькі показники брухтозаготівлі в США і високі ціни на внутрішніх ринках найбільших країн- експортерів обмежать масштаб падіння. Прогнозний середній рівень цін поточного тижня – $505/т CIF.

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти