Тижневий огляд 04 липня - 11 липня

15.07.2019

Металурги були змушені почати підвищувати закупівельні ціни в зв'язку з необхідністю стимулювати ломопоток на свою адресу. На даний момент середня ринкова закупівельна ціна заводів становить 5529 грн. / Тонна.

Поставки на меткомбінати. 

Заготівля в регіонах України продовжує стагнувати, що негативно позначається на поставках брухту. За останній тиждень загальні відвантаження склали 49 тис. Тонн, що на 20 тис. Тонн або 30% менше, ніж тижнем раніше.

Поставка на меткомбинаты.png

Залишки в портах України.

Запаси брухту в портах України незначно зросли і зараз становлять 4 тис. Тонн

Динаміка виплавки стали.

Виплавка сталі знизилася на 4 тис. Тонн або 1% і склала 355 тис. Тонн. Електросталь активно відновлює виробництво після вимушеного простою.

Динамика выплавки.png

Складські запаси брухту на меткомбінатах.

Залишки брухту на складах заводів незначно просіли і зараз становлять 234 тис. Тонн. Індикатор запасів в днях роботи склав 28 днів, що вище нормативного значення більш ніж в два рази. Незважаючи на високу забезпечення заводів ломом, відновлення падіння закупівельних цін виглядає малоймовірним через катастрофічно низьких показників ломозаготовки в регіонах країни.

Прогноз внутрішніх цін на брухт.

На внутрішньому ринку існують передумови для подальшого зростання котирувань. Заводи будуть змушені піднімати ціни для стимулювання ломозаготовки. Прогнозна середня ціна на цьому тижні - 5529 грн. / Тонна.

Цены.png

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза».


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти