Тижневий огляд 13-20 червня

22.06.2019

Металурги провели чергове зниження котирувань брухту на тлі падіння попиту на прокат і стагнації зовнішніх ринків сталевого сировини. На даний момент середня ринкова закупівельна ціна заводів становить 5900 грн. / Тонна.

Поставки на меткомбінати.

Трейдери і заготівельники продовжують активно вивантажувати накопичене сировину напередодні чергового зниження закупівельних цін. За останній тиждень загальні відвантаження склали 91 тис. Тонн, що є максимальним значенням за останні чотири роки.

Залишки в портах України.

Запаси брухту в портах України незначно знизилися і зараз складають 4,3 тис. Тонн

Динаміка виплавки стали.

Виплавка сталі знизилася до 369 тис. Тонн, що на 6 тис. Тонн або 2% менше, ніж тижнем раніше. Енергомашспецсталь відновила виробництво після нетривалого простою.

Складські запаси брухту на меткомбінатах.

Залишки брухту на складах заводів виросли до 206 тис. Тонн, що є максимальним значенням за останні п'ять років. Індикатор запасів в днях роботи склав 24 дня, що вище нормативного значення в два рази. В таких умовах металургійні заводи будуть продовжувати знижувати закупівельні ціни на внутрішньому ринку.

Прогноз внутрішніх цін на брухт.

У найближчі тижні очікується продовження зниження закупівельних цін на внутрішньому ринку в силу ослаблення попиту на прокат і падіння експортних котирувань. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 5700 грн / тонна.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза».


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти