Тижневий огляд 14-21 грудня 2018 р.

21.12.2018

На минулому тижні заводи знову понизили закупівельні ціни на тлі несприятливої ​​кон'юнктури ринку готового прокату і досить високих складських запасів. На даний момент середня ринкова закупівельна ціна заводів становить 7494 грн. / Тонна

Поставки. Поставки брухту впали до 60 тис. Тонн, що на 4 тис. Тонн або 6% менше, ніж тижнем раніше. Поставки будуть погіршуватися на тлі триваючого падіння закупівельних цін на внутрішньому ринку.

Залишки в портах. Запаси брухту в портах України підвищилися до 6,4 тис. Тонн.

Динаміка виплавки стали. Виплавка стали значно зросла і склала 427 тис. Тонн, що на 10% більше, ніж тижнем раніше. МК Азовсталь в два рази збільшила завантаження виробничих потужностей.

Баланс брухту на комбінатах. Рівень задоволення потреб меткомбінатів в привізній брухті склав 108%. Ситуативна профіцитність дозволяє комбінатам збільшувати складські запаси.

Складські запаси брухту на меткомбінатах. Залишки брухту на складах заводів збільшилися до 194 тис. Тонн, що на 11 тис. Тонн більше, ніж тижнем раніше. Індикатор запасів в днях роботи склав 24 дня, що в два рази вище нормативного значення. В таких умовах заводи будуть продовжувати знижувати закупівельні ціни.

Прогноз внутрішніх і експортних цін на брухт.

З огляду на високі складські запаси і зниження цін на металопрокат, котирування брухту на внутрішньому ринку продовжать знижуватися. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 7300 грн. / Тонна.

У найближчий тиждень котирування металобрухту ще знизяться у зв'язку з млявим попитом на сировину в Туреччині, а також значної пропозиції дешевих напівфабрикатів з Китаю. Надалі ціни почнуть зростати в міру виснаження складських запасів у імпортерів і поліпшення кон'юнктури ринку довгого прокату. Прогнозний діапазон цін на лом на наступному тижні - 290-300 $ / т cif.

Огляд підготовлений на основі даних ДП «Укрпромзовнішекспертиза».


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти