Тижневий огляд 23-30 листопада 2018 р.

30.11.2018

Металургійні заводи прийняли рішення про зниження цін через падіння рентабельності торгівлі і зростання складських запасів. На даний момент середня ринкова закупівельна ціна заводів становить 7669 грн/тонна.

Поставки. Поставки брухту на металургійні заводи продовжили знижуватися. За останній тиждень було відвантажено 53 тис. Тонн, що на 24% менше, ніж тижнем раніше.
Залишки в портах. Запаси брухту в портах України залишилися незмінними і зараз становлять 6,7 тис. Тонн.

Динаміка виплавки сталі. Виплавка сталі збільшилася до 429 тис. Тонн, що на 22 тис. Тонн більше, ніж тижнем раніше. МК Азовсталь наростила виробництво на 30%.

Баланс брухту на комбінатах. На внутрішньому ринку брухту утворився незначний дефіцит сировини на тлі недопоставок.

Складські запаси брухту на меткомбінатах. Складські запаси залишилися незмінними - 184 тис. Тонн, що є максимумом за останній рік.

Прогноз внутрішніх і експортних цін на брухт.

З огляду на високі складські запаси і зниження цін на металопрокат, котирування брухту на внутрішньому ринку продовжать знижуватися. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 7669 грн. / Тонна.

Досить значну пропозицію на ринку Туреччини, а також завершення поповнення запасів великими імпортерами зумовлять зниження експортних цін на сталеве сировина в найближчий місяць. Прогнозний діапазон цін на лом на наступному тижні - 325-340 $ / т cif

Огляд підготовлений на основі даних ДП Укрпромзовнішекспертиза».


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти