Тижневий огляд 25 січня - 1 лютого

01.02.2019
Поставки на меткомбінати.
Поставки брухту продовжують скорочуватися на тлі низьких цін, слабкой ломозаготовки в регіонах, а також очікувань гравців швидкого зростання закупівельних котирувань. За останній тиждень було поставлено близько 41 тис. Тонн, що на 13% менше, ніж тижнем раніше.

Залишки в портах України.
Запаси брухту в портах України незначно знизилися і зараз складають 5,5 тис. тонн.

Динаміка виплавки сталі.
Виплавка сталі скорочується п'ятий тиждень поспіль. За останній тиждень було вироблено близько 400 тис. Тонн, що на 3% менше, ніж тижнем раніше.

Баланс брухту на комбінатах.
Рівень задоволення потреб меткомбінатів в привізній брухті зі ставив 74%. Дефіцитність посилюється, що змушує заводи споживати складські запаси.

Складські запаси брухту на меткомбінатах. Залишки брухту на складах заводів просіли до 170 тис. тонн. Поточне значення запасів є мінімальним за останні три місяці. Індикатор запасів в днях роботи склав 21 день, що практично в два рази вище нормативного значення.

Прогноз внутрішніх і експортних цін на брухт.
У найближчі тижні металургійні комбінати почнуть підвищувати закупівельні ціни на внутрішньому ринку через зростання цін на металопрокат та катастрофічного зниження продуктивності ломозаготовки. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 6400 грн. / тонна.

У лютому очікується зростання попиту на металобрухт у зв'язку з очікуванням активізації будівельного сегменту, а разом з ним і попиту на прокат, в регіонах Middle East & North Africa. Крім фактора збільшення попиту, пропозиція матеріалу буде також обмеженим на тлі продовження негативного впливу сезонного фактора і складних умов доставки матеріалу. Незважаючи на наявність досить значної кількості факторів, темпи зростання цін в лютому не будуть суттєвими через наростаючого опору імпортерів, обумовленого падінням рентабельності торгівлі прокатом. Не виключений навіть тимчасовий відхід з ринку окремих гравців в надії на зупинку зростання вартості металобрухту. Прогнозний діапазон цін на лом в лютому - 300-330 $ / т cif

Огляд підготовлений на основі даних ДП «Укрпромзовнішекспертиза».

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти