Тижневий огляд 26 лютого – 5 березня

09.03.2021
Минулого тижня метпідприємства залишили ціни незмінними на рівні 6800 грн/т. Рентабельність закупівель металобрухту збільшилася і знаходиться вище нормативного значення. В таких умовах заводи можуть дозволити собі підвищити закупівельні ціни на внутрішньому ринку.
Ціни брухтозаготівельних компаній на брухт марки 3 в регіонах знаходилися на рівні 6,27-6,32 тис. грн за тонну. Верхня межа цінового діапазону переважає в південно-східних регіонах країни.

Поставки на метпідприємства
Поставки брухту на метзаводи (25 лютого – 3 березня) знизилися до 61,7 тис. т. Для порівняння: попереднього тижня (18 – 24 лютого) було 64,5 тис. т. Потреба в брухті склала 56,8 тис. т . Рівень задоволення потреб метзаводів в брухті минулого тижня склав 109,7%.

Залишки в портах
Запаси брухту в портах знизилися до 1,3 тис. т. Для порівняння: попереднього тижня було 1,8 тис. Т.

Динаміка виплавки сталі
Виплавка сталі за 25 лютого – 3 березня знизилася до 397 тис. т. Для порівняння: попереднього тижня (18 – 24 лютого) було 404 тис. т.

Складські запаси брухту на метпідприємствах
Залишки брухту на складах метзаводів виросли до 205 тис. т. Для порівняння: попереднього тижня було 191 тис. т. Запаси в днях роботи складають 23 діб, що істотно вище нормативного значення.

Прогноз внутрішніх цін на брухт
У найближчий тиждень метзаводи будуть утримувати внутрішні ціни незмінними. Бажання покупців знизити ціни стримується значним падінням брухтопотоку і зростанням цін на зовнішніх напрямах. Надалі заводи будуть змушені піти на підвищення внутрішніх цін на тлі подорожчання прокату і зростання вартості брухту, що експортується з України. Прогнозна середня ціна наступного тижня – 6800 грн/т.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти