Тижневий огляд 27 червня - 04 липня

05.07.2019

Металурги провели чергове зниження котирувань брухту в зв'язку з наявністю досить високих складських запасів. На даний момент середня ринкова закупівельна ціна заводів становить 5257 грн / т

Поставки на меткомбінати.

Заготівля в регіонах України продовжує стагнувати на тлі постійного падіння закупівельних цін на внутрішньому ринку. За останній тиждень загальні відвантаження склали 69 тис. Тонн, що на 5 тис. тонн або 6% менше, ніж тижнем раніше.

Залишки в портах України.

Запаси брухту в портах України незначно знизилися і зараз складають 3,8 тис. Тонн

Динаміка виплавки стали.

Виплавка сталі залишилася незмінною - 359 тис. Тонн. Електросталь відновила виробництво після поліпшення попиту на готову продукцію.

Складські запаси брухту на меткомбінатах.

Залишки брухту на складах заводів виросли до 244 тис. Тонн, знову оновивши локальний максимум. Індикатор запасів в днях роботи склав 30 днів, що вище нормативного значення майже в три рази. Однак подальше зниження закупівельних цін навряд чи можливо в силу істотного падіння ломосбора в регіонах країни.

Прогноз внутрішніх цін на брухт.

Після серії значних знижень цін на внутрішньому ринку, заготівля сировини в регіонах істотно просіла, що стримає заводи від подальшого зниження котирувань. Через два-три тижні цілком можлива зміна тренда на висхідний в силу виникнення недопоставок брухту. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 5257 грн / т

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза».


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти