Тижневий огляд 5 – 12 березня

15.03.2021

Минулого тижня метпідприємства залишили закупівельні ціни на брухт незмінними на рівні 6800 грн/т. Рентабельність закупівель знаходиться вище нормативного значення. В таких умовах заводи можуть дозволити собі підвищення закупівельних цін на внутрішньому ринку.

Ціни брухтозаготівельних компаній на брухт марки 3 в регіонах знаходилася на рівні 6,27-6,32 тис. грн за тонну. Верхня межа цінового діапазону переважає в південно-східних регіонах країни.

Поставки на метпідприємства

Поставки брухту на метзаводи (4 – 10 березня) знизилися до 55 тис. т. Для порівняння: попереднього тижня (25 лютого – 3 березня) було 61,7 тис. т. Потреба в брухті склала 58,3 тис. т. Рівень задоволення потреб метзаводів в брухті минулого тижня склав 95,3%.

Залишки в портах

Запаси брухту в портах зросли до 1,7 тис. т. Для порівняння: попереднього тижня було 1,3 тис. т.

Динаміка виплавки сталі

Виплавка сталі за 4 – 10 березня зросла до 400 тис.т. Для порівняння: попереднього тижня (25 лютого – 3 березня) було 397 тис. т.

Складські запаси брухту на метпідприємствах

Залишки брухту на складах метзаводів знизилися до 177 тис. т. Для порівняння: попереднього тижня було 205 тис. т. Запаси в днях роботи складають 20 діб, що істотно вище нормативного значення.

 Прогноз внутрішніх цін на брухт

Найближчим часом метзаводи будуть утримувати внутрішні ціни незмінними. Бажання покупців знизити ціни стримується значним падінням брухтозаготівлі і зростанням цін на зовнішніх напрямах. Надалі заводи будуть змушені піти на підвищення внутрішніх цін на тлі подорожчання прокату і зростання вартості брухту, що експортується з України. Прогнозна середня ціна цього тижня – 6800 грн/т.

 Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти