Огляд тижня 07.03-15.03

15.03.2019

Заводи підвищили закупівельні ціни на 300 грн. на тлі швидкого зниження запасів і необхідність стимулювання ломозаготовки. На даний момент середня ринкова закупівельна ціна заводів складає 6800 грн./тонна.

Поставки на меткомбінати.

Сезонне поліпшення умов ломозаготовки і зростання закупівельних цін на внутрішньому ринку стимулюють потік брухту на адресу заводів. На останньому тижні сумарні відвантаження склали 50 тис. Тонн, що на 4 тис. Тонн або 9% більше, ніж тижнем раніше.

Залишки в портах України.

Запаси брухту в портах України зараз складають 6,3 тис. тонн.

Динаміка виплавки стали.

Виплавка стали підросла до 429 тис. Тонн, що на 6 тис. Тонн більше, ніж тижнем раніше.

Баланс брухту на комбінатах.

Рівень задоволення потреб меткомбінатів в привізній брухті зі ставив 80%. Дефіцит брухту зберігається, що змушує заводи продовжувати споживати складські запаси.

Складські запаси брухту на меткомбінатах.

Залишки брухту на складах заводів впали до 58 тис. Тонн. Індикатор запасів в днях роботи склав 6 днів, що в два рази нижче нормативного рівня. В таких умовах заводи будуть утримуватися від зниження запасів.

Прогноз внутрішніх цін на брухт.

Після проведеного підвищення цін на внутрішньому ринку заводи візьмуть паузу для оцінки ефекту від таких дій. У квітні ціни підуть вниз в силу ослаблення попиту на прокат і падіння експортних котирувань. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 6500/тонна.



МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти