Огляд тижня 15.02-22.02

22.02.2019

Поставки на меткомбінати.

Поставки брухту продовжують скорочуватися на тлі дуже слабкою ломозаготовки в регіонах країни. За останній тиждень заводам було відвантажено близько 35 тис. Тонн, що є мінімальним значенням за останні два роки.

Залишки в портах України.

Запаси брухту в портах України знизилися і зараз складають 5,5 тис. тонн.

Динаміка виплавки стали.

Виплавка сталі зросла до 432 тис. Тонн, що на 4% більше, ніж тижнем раніше. МК Запоріжсталь значно наростила виробництво, виплавили за останній тиждень близько 84 тис. Тонн (+ 17% до попереднього тижня).

Баланс брухту на комбінатах.

Рівень задоволення потреб меткомбінатів в привізній брухті склав 62%. Дефіцитність посилюється вже шостий тиждень поспіль, що змушує заводи споживати складські запаси.

Складські запаси брухту на меткомбінатах.

Залишки брухту на складах заводів впали до 102 тис. Тонн. Індикатор запасів в днях роботи склав 12 днів, що відповідає нормативному значенню. Швидке скорочення запасів незабаром змусить заводи перейти до активного підвищенню закупівельних цін.

Прогноз внутрішніх цін на брухт.

У найближчі тижні металургійні комбінати проведуть ще одне підвищення котирувань брухту на тлі зростання цін на металопрокат та все ще дуже низької продуктивності ломозаготовки. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 6900 грн. / Тонна.



МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти