Огляд тижня 22.02-01.03

01.03.2019

Поставки на меткомбінати.

Поставки брухту незначно зросли за останній тиждень і склали 39 тис. Тонн. Обсяги поставок явно недостатні для комфортної роботи металургійних заводів.

Залишки в портах України.

Запаси брухту в портах України знизилися і зараз складають 5,4 тис. тонн.

Динаміка виплавки стали.

Виплавка сталі зросла до 436 тис. тонн, що на 1% більше, ніж тижнем раніше. ММК ім. Ілліча знизив виплавку на 15% - до 65 тис. тонн.

Баланс брухту на комбінатах.

Рівень задоволення потреб меткомбінатів в привізній брухті склав 68%. Дефіцитність зберігається вже сьомий тиждень поспіль, що змушує заводи споживати складські запаси.

Складські запаси брухту на меткомбінатах.

Залишки брухту на складах заводів впали до 76 тис. Тонн. Індикатор запасів в днях роботи склав 9 днів, що нижче нормативного рівня. Швидке скорочення запасів стримає заводи від зниження закупівельних цін в найближчій перспективі.

Прогноз внутрішніх цін на брухт.

У найближчі тижні котирування металобрухту на внутрішньому ринку будуть коливатися в поточному ціновому діапазоні. Підвищення експортного мита з 42 до 58 євро / тонна чинитиме тиск на котирування брухту на внутрішньому ринку. Однак навряд чи справа дійде до зниження цін у зв'язку з обмеженою пропозицією і скорочуються складськими запасами. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 6500грн / тонна.



МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти