Продавці металобрухту чекають активізації ринку у листопаді

19.10.2020

Незважаючи на слабкий попит на металобрухт, який домінував на більшості регіональних ринків протягом усього минулого тижня (8 – 15 жовтня), експортери змогли утримати котирування від зниження на тлі обмеженої пропозиції на внутрішніх ринках своїх країн. Діапазон цін на брухт марки HMS 1&2 (80:20) становив $285-295/т CIF Туреччина.

На ринку Туреччини попит залишався слабким. Покупці в більшій мірі орієнтовані на продаж арматури і катанки, маючи великі складські запаси металобрухту. В таких умовах більшість з них воліли співпрацювати з місцевими постачальниками, які постачають дрібні партії в короткі терміни.

На ринку Азії ціни також варіювалися на рівні попереднього тижня. Південнокорейські металурги не поспішали проводити закупівлі, маючи великі залишки сировини на складах. Крім того, китайські експортери пропонували досить великі обсяги дешевої квадратної заготовки, що чинило тиск на попит на брухт.

У найближчі тижні експортні ціни на металобрухт будуть знижуватися на тлі доведення запасів до нормативного рівня і ослаблення попиту на готовий прокат. Однак в листопаді висхідний ціновий тренд знову відновиться через поліпшення попиту на готову металопродукцію і істотного зниження складських запасів. Прогнозний діапазон цін на металобрухт на поточному тижні — $280-290/т CIF Туреччина.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти