Росія поріже на металобрухт захоплену в 2014 році український підводний човен.

23.06.2019
Росія вирішила утилізувати захоплену в 2014 році підводний човен "Запоріжжя" (U-001) проекту 641 ВМС ЗС України. Відповідне рішення оголосило міністерство оборони Росії на тендері з утилізації ряду кораблів. Про це повідомляє Український мілітарний портал >>

Довідка: «Запоріжжя" - велика дизельна торпедний підводний човен проекту 641. Була побудована в 1971 році, спочатку проходила службу на Півночі СРСР, в подальшому переведена в Чорноморський флот. Під час поділу флоту після 1991 року дісталася Україні. До цього моменту була значно зношена, тому в період з 1991 по 2014 роки більше часу проводила в ремонті, ніж в походах. з 2014 року після захоплення в Севастополі вже п'ять років стоїть без будь-якого ремонту або обслуговування.

 Севастопольський Військово-історичний музей фортифікаційних споруд готовий забрати і перетворити в експонат єдину українську субмарину "Запоріжжя", що залишилася в Криму, заявив ТАСС керівник музею Юрій Тарара.

Сподіваємося, що вдасться зберегти підводний човен як музейний експонат і вона буде символом відродження підводного флоту ВМС України.

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти