Зростання цін на брухт на світовому ринку сповільнилося

15.03.2021
Минулого тижня (5 – 12 березня) ціни на металобрухт на світовому ринку несуттєво зросли на тлі поповнення запасів турецькими і азіатськими металургами. Однак до кінця тижня сталося невелике зменшення котирувань, що є сигналом швидкої зміни ценового тренду. Вартість брухту марки HMS 1&2 (80:20) на бенчмарку – ринку Туреччини –  збільшилася до $455-465/т CIF. Попереднього тижня (26 лютого – 5 березня) діапазон котирувань був на рівні $450-460/т.
На ринку Туреччини ціни на металобрухт зросли в порівнянні з минулим тижнем на $5. Місцеві металурги досить активно купували сировину для поповнення запасів. До того ж необхідність закупівель брухту про запас диктувалася високим попитом на арматуру і катанку місцевого виробництва. Однак до кінця тижня більшість угод укладалася все ж ближче до нижньої межі вказаного діапазону.
На ринку Азії вартість металобрухту також несуттєво збільшилася. Південнокорейські металурги закуповували сировину з доставкою в квітні. При цьому багато хто з них поки що не закрили потреби на березень, що стимулювало їх частково покривати попит імпортом заготовки з Китаю з метою її подальшого перекату. Минулого тижня вартість брухту марки HMS1 варіювалася в межах $440-450/т CIF, тоді як брухт  HMS 1&2 (80:20) торгувався по $420-430/т CIF.
Найближчого місяця котирування металобрухту будуть поступово знижуватися на тлі ослаблення попиту на довгий прокат, зниження вартості залізорудної сировини і збільшення пропозиції з боку постачальників з США та ЄС. Також негативний вплив на ціни нададуть і досить високі запаси сировини у найбільших імпортерів. Прогнозний діапазон цін на брухт поточного тижня – $450-460/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти