Слабкий попит на арматуру та катанку в Туреччині тисне на котирування металобрухту

20.02.2023

Аналітики очікують, що найближчим часом ціни на металобрухт трохи просядуть через слабкий попит на арматуру та катанку. З грудня очікується відновлення цінового зростання у зв'язку з поповненням запасів найбільшими покупцями та формуванням резервів на зимовий період.

Минулого тижня котирування металобрухту залишилися незмінними. Ключові постачальники наполягали на підвищенні вартості матеріалу, проте імпортери поки що не готові брати зростання цін в умовах млявого попиту на готовий прокат.

На ринку Туреччини вартість матеріалу марки HMS 1&2 (80:20) коливається в діапазоні $490-500/т CIF. Місцеві заводи наростили запаси і поки що не демонструють особливого бажання виробляти масштабні закупівлі – лише деякі з них купують партії більше 20 тис. тонн, інші ж задовольняються дрібними постачаннями на рівні 5-10 тис. тонн. При цьому багато покупців орієнтуються на внутрішній ринок, намагаючись досягти зниження цін на зовнішніх напрямках. Попри суттєвий тиск, експортери не йдуть на поступки, аргументуючи свою позицію низькою пропозицією.

На ринку Азії ціна металобрухту, як і раніше, незмінна. Південнокорейські металурги закупили достатні обсяги матеріалу минулого тижня і очікують на подальший розвиток ситуації в прокатних сегментах. Зараз середньоринкова вартість брухту HMS1 складає $480-490/т CIF, тоді як матеріал марки HMS2 торгується на $10/т дешевше.

Також підтримку котируванням надасть і низька пропозиція матеріалу з боку американських та європейських постачальників. Прогнозний діапазон цін на брухт цього тижня – $490-500/т CIF.


Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти