Слабкий попит на прокат штовхає світові ціни на металобрухт донизу

15.02.2021

Минулого тижня (5 – 12 лютого) котирування металобрухту на всіх регіональних ринках продовжували знижуватися через слабкий попит на прокат і досить високі запаси брухту у імпортерів. На базовому для України ринку Туреччини вартість всіх марок металобрухту впала на $10. Вартість металобрухту марки HMS1&2 (80:20) знизилася до $390-400/т CIF.

На турецькому ринку імпортери намагаються мінімізувати залишки, закуповуючи невеликі партії з короткими термінами доставки. При цьому через швидко падаючі на внутрішньому ринку ціни покупці не поспішають імпортувати і намагаються диверсифікувати джерела сировини. Це дозволяє їм тиснути на постачальників, які мають значні запаси сировини.

На ринку Азії котирування металобрухту базової марки HMS1 знизилися до $420/т CIF, що є мінімальним значенням за останні два місяці. На ринку помітним є наплив дешевого японського металобрухту, що змушує американських і російських постачальників знижувати котирування і скорочувати терміни доставки.

Експортні котирування металобрухту будуть і далі знижуватися на всіх регіональних ринках через ослаблення попиту на довгий прокат і високі запаси у імпортерів Туреччини та Азії. Також тиснути на вартість брухту буде низька рентабельність торгівлі кінцевою продукцією і досить висока пропозиція з боку експортерів США. Прогнозний діапазон цін поточного тижня – $385-395/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти