Попит і ціни на брухт на міжнародних ринках почали зростати

16.11.2020

На минулому тижні (6 – 13 листопада) ціни на металобрухт збільшилися синхронно на всіх ключових міжнародних ринках. Металурги активно поповнюють запаси на зиму, що дозволяє постачальникам диктувати ціни. На «бенчмарку» для України — ринку Туреччини — основна кількість угод укладалася за $300-310/т CIF за брухт марки HMS 1&2 (80:20). При цьому подрібнений брухт торгувався на $10 дорожче.

У Туреччині ціни зросли на всі марки брухту. Місцеві покупці стали активніше здійснювати великі угоди для поповнення залишків і забезпечення поточних виробничих програм. У свою чергу постачальники виставляють вищі ціни пропозиції, намагаючись остаточно перехопити ініціативу у ціноутворенні.

На ринку Азії ціни на металобрухт так само рухаються вгору. Трейдери врахували подорожчання квадратної заготовки з Китаю і обмежену пропозицію сировини в США. Вони одноразово підвищили ціни на всі марки брухту. На минулому тижні ціна базового виду HMS1 становила $310/т CIF. Японський брухт HMS2 продавали по $280/т FOB.

У найближчі тижні котирування металобрухту будуть зростати через обмежену пропозицію на внутрішньому ринку США і ЄС, а також очікуване зростання попиту на довгий прокат. Додатковим фактором збільшення цін стане формування зимових складських запасів найбільшими споживачами в Туреччині та Південній Кореї. Прогнозний діапазон цін на брухт на поточному тижні — $305-315/т CIF.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти