Цінова ситуація на світовому ринку брухту на початку листопада дещо покращилася

10.11.2020

Протягом минулого місяця на світовому ринку брухту ціни перебували в широкому діапазоні. Незважаючи на хороші передумови для зростання цін у зв'язку з обмеженою пропозицією і незначними запасами, трейдерам не вдавалося домогтися успіхів у зв'язку зі слабким попитом на заготовку і арматуру.

Також цінова кон'юнктура в короткостроковому періоді була непередбачуваною. Крім того, на ринку спостерігався приплив дешевої китайської заготовки, перекат якої був більш вигідним у порівнянні з переплавкою брухту.

Однак на минулому тижні (29 жовтня - 6 листопада) постачальникам брухту таки вдалося провести підвищення цін після тривалого коливання котирувань на одному рівні. Американські експортери змогли підняти ціни до $300/т CIF за брухт HMS 1&2 (80:20). Вони аргументували свою позицію подорожчанням брухту на внутрішньому ринку США. Турецькі металурги змушені погодитися на новий рівень цін через помітне скорочення складських запасів.

У листопаді експортні ціни на металобрухт продовжать зростати в зв'язку зі скороченням ломозаготівлі в США і ЄС, а також необхідності формування складських запасів, які вичерпалися за час низької закупівельної активності імпортерів в жовтні. Покупці будуть укладати велику кількість контрактів з доставкою в зимовий період — коли пропозиція сировини традиційно знижується.

Крім того, передбачається плавне збільшення вартості довгого прокату і напівфабрикатів, що надасть істотну підтримку котируванням сталеливарної сировини. В таких умовах ініціатива при ціноутворенні буде триматися в руках у постачальників. Прогнозний діапазон цін на брухт в листопаді — $290-310/т CIF.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти