Ціни на брухт на ринку Туреччини знаходяться в діапазоні $480-490/т

26.07.2021

Минулого тижня (17 - 23 липня) котирування сталевого брухту відновили зниження на тлі слабкого попиту на арматуру і катанку на світовому ринку, а також високої пропозиції з боку американських і європейських постачальників. Робочий діапазон цін на турецькому ринку становив $480-490/т CIF за лом HMS 1&2 (80:20).

На ринку Туреччини ціни на брухт всіх марок просіли за тиждень на $5 на тлі складнощів заводів із реалізацією довгого прокату і заготовки. Досягнувши певних успіхів у перемовинах з постачальниками брухту, імпортери озвучили ще нижчий рівень закупівельних цін – $475/т CIF. Однак такі ціни поки що не прийнятні для трейдерів через високу вартість закупівлі металобрухту на внутрішніх ринках їх країн.

На ринку Азії котирування металобрухту також почали знижуватися услід загальносвітовій динаміці. Місцеві покупці мають в наявність досить високі запаси сировини, що дозволяє їм тимчасово скоротити закупівлі до мінімуму. Як наслідок, вартість металобрухту марки HMS1 просіла до $470/т CIF порти Південної Кореї.

Найближчим часом котирування металобрухту будуть продовжувати рухатися вниз у зв'язку з доведенням імпортерами залишків до нормативного рівня і перегрів ринку. Також тискути на ціни буде і збільшення пропозиції з боку експортерів США і ЄС. Однак зниження цін не буде істотним – низькі показники брухтозаготівлі в США і високі ціни на внутрішніх ринках найбільших країн-експортерів обмежать масштаб падіння. Прогнозний діапазон цін на брухт поточного тижня – $485-495/т CIF.

 

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»

 


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти