Ціни на металобрухт в світі різко впали

01.02.2021
Минулого тижня (22 – 29 січня) котирування металобрухту швидко знижувалися на всіх ринках. Експортери змушені йти на істотні поступки, оскільки попит скоротився до мінімуму. Діапазон цін на турецькому ринку змістився до $400-410/т CIF з $435/т попереднього тижня.
На ринку Туреччини слабкий попит на арматуру і катанку посилюється великими складськими запасами у імпортерів. Крім того, пропозиція з боку російських і європейських експортерів збільшуєтся, що тисне на ціни. Імпортери при нових переговорах виставляють все нижчі ціни попиту, які, як правило, відразу ж приймаються постачальниками.
В Азії ситуація розгортається так само – попит на довгий прокат погіршується, що змушує основних виробників скорочувати виробничі потужності і закупівлі сировини. Також ситуація ускладнюється і зростанням пропозиції дешевого металобрухту з Японії. Котирування на марку HMS1 становили $420-440/т CIF.
Котирування металобрухту будуть знижуватися на всіх регіональних ринках через ослаблення попиту на довгий прокат і високих запасів у імпортерів Туреччини та Азії. Також  на вартість металобрухт буде тиснути і низька рентабельність торгівлі кінцевою продукцією. Прогнозний діапазон цін на брухт на поточному тижні – $390-400/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти