Ціни на металобрухт в світі зросли до $430-440 за тонну

12.04.2021

Минулого тижня (2 – 9 квітня) котирування металобрухту зросли на всіх регіональних ринках у зв'язку з продовженням поповнення запасів імпортерами і обмеженою пропозицією американської сировини. На турецькому ринку середньоринкова вартість брухту HMS 1&2 (80:20) становила $430-440/т CIF. Попереднього тижня (26 березня – 2 квітня) діапазон котирувань був на рівні $425-435/т CIF.

У Туреччині кількість угод збільшилася, однак тактика диверсифікації джерел надходження брухту, що використовувалася великими імпортерами, дозволила їм загальмувати зростання цін. Місцеві металурги активно закуповували брухт на внутрішньому ринку, де його вартість залишалася стабільною протягом останніх днів. Крім того, все більше покупців з обережністю підходять до закупівлі сировини з довгими термінами поставки, оскільки побоюються затоварення складів напередодні Рамадана.

На азіатському ринку ціни також пішли вгору. Вартість брухту HMS1 зросла до $430/т CIF. Швидке відновлення вартості сталевого сировини обумовило все більш активне ведення місцевими металургами перемовин з постачальниками сталевої заготовки. Як наслідок, інтерес до закупівель великих партій брухту поступово згасає.

Найближчого місяця експортні котирування металобрухту будуть поступово знижуватися на фоні ослаблення попиту на довгий прокат, зниження вартості залізорудної сировини і збільшення пропозиції з боку постачальників з США та ЄС. Також негативно вплинуть на ціни і високі запаси сировини у найбільших імпортерів. Прогнозний діапазон цін на брухт поточного тижня – $435-445/т CIF.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти