У "Укрзалізниці" металобрухту на 2 млрд грн.

22.12.2018

"Укрзалізниця" цього року хоче продати металобрухту на 300 млн грн. Про це повідомив директор з економіки та фінансів "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев на конференції Українського логістичного альянсу.

"У 2018 року ми збираємося виручити ще 300 млн грн від металобрухту", - зазначив він.

За даними Рязанцева, на сьогодні всього у "Укрзалізниці" металобрухту на 2 млрд грн.

"Це не тільки вагони, а й саме різне майно. Наприклад, коли змінюються ж / д шляху, стара рейки приходить в непридатність, вона сточена і її потрібно відправляти на металобрухт", - уточнив Рязанцев.

Крім цього, на сьогоднішній день в "Укрзалізниці" підлягають списанню і близько 16 тис. Вагонів, які вже не в змозі функціонувати.

"Це вагони, які не придатні до використання. Списати їх ми хотіли ще в цьому році, але не вийшло через порядку розпорядження ... Зараз наглядову раду" Укрзалізниці "затвердив кінцеві документи, і процес піде", - стверджує директор з економіки та фінансів "Укрзалізниці".

За словами Рязанцева, процедура перекваліфікації непридатного у використанні вагона в металобрухт дуже довга. Спочатку УЗ зобов'язана продати цей вагон на ProZorro як вагон, навіть якщо на продаж виставляється тільки його частину.

 "Навіть якщо від вагона залишилася одна балка, спочатку УЗ повинна його продавати як вагон. Після того як його ніхто не купить як вагон, його можна перекваліфікувати і тільки тоді продати як металобрухт", - говорить Рязанцев, додаючи, що поки ж / д відомству навіть не вдалося списати "залишки" від старого Бескидського тунелю.

Матеріал delo.ua >>


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти