Найближчим часом ціни на металобрухт дещо виростуть

22.09.2020

На минулому тижні (10-17 вересня) котирування металобрухту на міжнародному ринку стабілізувалися - базовий вид HMS 1&2 (80:20) котирувався по $295-305/т CIF. Спроби експортерів підвищити ціни наштовхувалися на опір покупців, які зазнають труднощів з реалізацією арматури і катанки. До того ж багато споживачів вже мають достатні запаси брухту, що дозволяє їм тимчасово припинити закупівлі.

У Туреччині кількість угод мінімальна. Заводи намагаються не допустити подальшого зростання цін на брухту і закуповують лише поодинокі партії, диверсифікуючи джерела надходження. У відповідь експортери також припинили активну пропозицію сировини, аргументуючи недостатньою брухотозаготівлею на внутрішніх ринках своїх країн.

В Азії імпортери також вибірково підходили до укладання угод. Очікування гравців щодо високої ймовірності швидкого розвороту цін вниз тисне на попит - металурги вважають за краще зайняти вичікувальну позицію, сподіваючись продовжити активні закупівлі після надання перших знижок.

У найближчі тижні ціни на металобрухт незначно виростуть в зв'язку з поповненням запасів турецькими металургами, а також високим попитом на сировину на внутрішньому ринку США. При цьому істотним обмежуючим фактором стане зниження рентабельності торгівлі турецьким прокатом. Прогнозний діапазон цін на лом на наступному тижні - $295-305 / т CIF.

 Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти