У травні очікується зниження ціни металобрухту на світовому ринку

30.04.2021

Минулого тижня (23 –30 квітня) ціни на металобрухт на світовому ринку залишилися незмінними, хоча більшість угод все ж проходило ближче до верхньої межі цінового діапазону $420-430/т. На попередньому тижні (16 – 23 квітня) котирування були на рівні $425/т CIF.

Експортери наполягали на підвищенні ціни угод, оскільки мають обмежені обсягами сировини. У той же час покупці не мали наміру купувати брухт за високими цінами через слабкий попит на прокат і достатні запаси сировини на складах.

У травні експортні котирування металобрухту будуть знижуватися під тиском погіршення кон'юнктури ринку довгого прокату і зростання пропозиції з боку американських і європейських постачальників. Крім того, очікуване падіння вартості залізорудної сировини призведе до здешевлення виробництва чавуну, який є традиційним товаром субститутом сталевого брухту. Маючи достатні складські запаси, імпортери будуть виходити на ринок лише в разі крайньої необхідності. Як наслідок, ініціатива при ціноутворенні буде повністю перебувати в руках у покупців. Прогнозний діапазон цін на брухт в травні – $400-425/т CIF.

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти