За тиждень середня ціна брухту на турецькому ринку знизилася на $5 – до $500/т

18.06.2021

Минулого тижня (11 – 18 червня) котирування металобрухту знизилися після дисконту, наданого американськими постачальниками на ринку Туреччини. Пом'якшення цінової політики послужило сигналом великим експортерам до можливого швидкого відновлення падіння вартості сировини. Як наслідок, деякі експортери пішли на поступки покупцям, розраховуючи розпродатися на піку. На турецькому ринку, як і попереднього тижня (4 – 11 червня), котирування були в діапазоні $495-505/т CIF. Середня ціна HMS 1&2 (80:20) склала $500/т порівняно з $505/т минулого тижня.

На турецькому ринку було тимчасове затишшя. Імпортери тиснуть на постачальників через слабкий попит на готовий прокат місцевого виробництва, проте постачальники не поспішають йти на поступки, маючи низькі запаси нерозпроданої сировини і відчуваючи дефіцит пропозиції металобрухту на внутрішніх ринках своїх країн.

На ринку Азії вартість сировини також пішла вниз. Маючи в наявності досить високі складські залишки, південнокорейські імпортери намагалися прикласти максимум зусиль до зниження закупівельних цін. Середня ціна на брухт HMS1 становила $485/т CIF.

Найближчим часом котирування металобрухту будуть продовжувати знижуватися в зв'язку з поповненням імпортерами залишків до нормативного рівня і перегрітістю ринку. Також тиснути на ціни буде і збільшення пропозиції з боку експортерів США і ЄС. Однак зниження цін не буде істотним – низькі показники брухтозаготівлі в США і високі ціни на внутрішніх ринках найбільших країн- експортерів обмежать масштаб падіння. Прогнозний діапазон цін на брухт наступного тижня – $490-500/т CIF.

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти