Котирування металобрухту у Туреччині знизилися на $10 – до $465-475/т

07.04.2023

Минулого тижня на ринку продовжився спадний тренд на тлі слабкого попиту на заготовку, а також досить високої пропозиції з боку постачальників із США та ЄС. На ринку Туреччини ціни за брухт марки HMS 1&2 (80:20) перебували в діапазоні $465-475/т CIF.

На ринку Туреччини кількість угод була мінімальною – місцеві заводи намагалися не робити великі закупівлі в умовах низького попиту на прокат та невизначеності кон'юнктури ринку металопродукції. При цьому багато хто з них все ще має достатні запаси, що дозволяє їм почекати із закупівлями навіть за необхідності збільшення споживання сировини. Деякі покупці поспішили оголосити ціни попиту ще на $10 нижче ($460/т CIF за брухт марки HMS 1&2 (80:20)). Однак поки що такі котирування не прийнятні для постачальників, насамперед із США, на внутрішньому ринку яких відзначається дефіцит сировини.

На ринку Азії котирування металобрухту також пішли вниз на тлі збільшення пропозиції з боку японських постачальників, а також напливу китайської заготовки, що дешевшає. Як наслідок, ціни на брухт марки HMS1 просіли до $460/т CIF.

Найближчим часом ціни на металобрухт трохи просядуть через слабкий попит на арматуру та катанку. З січня очікується відновлення цінового зростання у зв'язку із поповненням запасів найбільшими покупцями та формуванням резервів на зимовий період. Також підтримає котирування низька пропозиція сировини з боку американських та європейських постачальників. Прогнозний діапазон цін на брухт цього тижня – $460-470/т CIF.

 

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти