Світовий ринок брухту очікує зростання цін

02.11.2020

На минулому тижні (22 – 29 жовтня) котирування металобрухту рухалися горизонтально. Трейдери намагалися перехопити ініціативу щодо ціноутворенні, але слабкий попит на арматуру і катанку не дозволив їм домогтися бажаного. Діапазон цін на брухт марки HMS 1&2 (80:20) становив $285-295/т CIF Туреччина.

На ринку Туреччини кількість угод була мінімальною. Заводи купували невеликі партії, хоча їх складські запаси швидко скорочувалися. В умовах невизначеності кон'юнктури ринку прокату, заводи не поспішають укладати великі угоди. Крім того, на внутрішньому ринку Туреччини в окремих регіонах ціни на сталевий брухт незначно знизилися, що чинить тиск на попит на імпортну сировину.

На азіатському ринку ціни на металобрухт залишаються незмінними вже четвертий тиждень поспіль. Однак середня ринкова котирування базового виду HMS 1 при реальних контрактах наближається до верхньої межі діапазону $285-295/т CIF. Імпортери змушені все частіше купувати сировину на тлі виснаження складських запасів і зростання цін на арматуру і китайську заготовку.

Судячи з усього, котирування металобрухту досягли дна і надалі будуть поступово зростати. Основним фактором збільшення вартості сировини стане відновлення попиту на прокат і низька пропозиція металобрухту з боку американських і європейських постачальників. Прогнозний діапазон цін на лом на поточному тижні — $285-295/т CIF Туреччина.

 

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти