У вересні на світовому ринку очікується зростання цін на металобрухт

28.08.2021

Минулого тижня (20 – 27 серпня) котирування металобрухту рухалися горизонтально. Імпортери тиснули на постачальників з метою отримання дисконтів в $5-10, проте поліпшення попиту на прокат і скорочення запасів сировини на їх складах не дозволило покупцям домогтися якихось успіхів. Як наслідок, ціни на базовий вид брухту HMS 1&2 (80:20) на ринку Туреччини залишилися на тому ж рівні – $440-450/т CIF.

На ринку Туреччини попит на металобрухт незначно збільшився на тлі необхідності поповнення запасів місцевими імпортерами – залишки помітно скоротилися за період низької ділової активності, який мав місце останніми тижнями. Однак досить висока пропозиція з боку американських і європейських експортерів дозволило збалансувати ринок.

В Азії котирування також залишилися незмінними. Японські експортери збільшили пропозицію матеріалу на зовнішніх ринках на тлі слабкої ділової активності всередині країни, проте збільшення закупівель сировини корейськими і тайванськими заводами дозволило трейдерам уникнути подальшого зниження котирувань. Середня вартість брухту HMS1 становила $435/т CIF.

Найближчим часом експортні котирування металобрухту будуть продовжувати рухатися вниз у зв'язку з досить високим пропозицією з боку експортерів США і ЄС, а також значними складнощами при реалізації заготовки і арматури. У вересні очікується збільшення вартості сировини через виснаження складських запасів у великих імпортерів і очікуваного поліпшення попиту на готову металопродукцію. Прогнозний діапазон цін на брухт наступного тижня – $435-445/т CIF.

 

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти